Meşhed’te yüksek hızla seyreden bir otomobil, hükümet destekçilerini taşıyan kalabalığa çarptı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 10’dan fazla kişi yaralandı. Sürücü gözaltına alındı.
İran’ın kuzeydoğusundaki Meşhed kentinde gece saatlerinde hükümet ve silahlı kuvvetler destekçilerinin bulunduğu kalabalığa bir otomobil çarptı.
Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 10’dan fazla kişi yaralandı. Razavi Horasan Eyaleti Trafik Polisi Başkanı Mohsen Mousa-Abadi, aracın yüksek hızla seyretmekte olduğunu ve önce başka bir araçla çarpıştığını bildirdi.
Kontrolden çıkan araç, güvenlik bariyerleri ve trafik levhalarına çarptıktan sonra kalabalığın arasına daldı. Sürücü olayın ardından gözaltına alındı.
Mizan haber ajansına konuşan bir trafik polisi yetkilisi, sürücünün yaklaşık 35 yaşında olduğunu ve sağlık kısıtlamaları nedeniyle koşullu sürücü belgesine sahip bulunduğunu belirtti. Sürücünün sol gözünün görmediği ve yalnızca sağ gözüyle araç kullandığı ifade edildi.
İlk incelemelere göre olayın kasıtlı olmadığı ve herhangi bir güvenlik bağlantısının bulunmadığı bildirildi.
KaynakHaber Merkezi2okunma