4 Eylül 2026, Cuma | 03:10:50


Netanyahu: Öncelikli görev İran rejimini devirmek
Tarih: 04-09-2026 00:52:13 Güncelleme: 04-09-2026 00:52:13 + -


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 27 Ekim seçimleri öncesinde İran rejimini devirmeyi ana görev olarak nitelendirdi. Tahran yönetiminin zayıfladığını belirtti.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 04-09-2026 00:52

Netanyahu: Öncelikli görev İran rejimini devirmek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 27 Ekim'deki seçimler öncesinde İran rejimini ortadan kaldırmayı ana görev olarak tanımladı. Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı Kompleksi Kirya'da Savunma Bakanı Yisrael Katz, Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve diğer komutanlarla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Netanyahu, İran tehdidinin geri püskürtüldüğünü ve Tahran yönetiminin zayıfladığını belirtti. İran rejimini devirmeyi önlerindeki merkezi görev olarak tanımlayan Netanyahu, bu hedefin ulaşılabilir olduğunu ifade etti.

Netanyahu, İran'ın İsrail'in yanıtları nedeniyle saldırmadığını ve ülkede birlik içinde olduklarını savundu. İsrail'de yapılacak seçimler öncesinde kamuoyu yoklamaları, eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un Yashar Partisi'nin önde olduğunu gösteriyor. Netanyahu ise dış politika söylemlerini artırıyor.


KaynakHaber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI