8 Eylül 2026, Salı | 13:09:20


Antalya'daki orman yangını ikinci gününde devam ediyor
Tarih: 08-09-2026 10:52:05 Güncelleme: 08-09-2026 10:52:05 + -


Antalya Aksu ilçesinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek Döşemealtı sınırlarına ulaştı. 254 evden 720 kişi tahliye edildi, 2 bini aşkın hane elektriksiz kaldı. Ekipler karadan ve havadan müdahaleye devam ediyor.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 08-09-2026 10:52

Antalya'daki orman yangını ikinci gününde devam ediyor

Antalya Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi’nde dün saat 16.30 sıralarında başlayan orman yangını rüzgar nedeniyle hızla yayıldı. Yangın yerleşim yerlerine yakın noktalara ilerlerken, orman ve itfaiye ekipleri karadan ve havadan müdahalede bulundu.

Tehlike altındaki mahallelerde vatandaşlar ve hayvanlar tahliye edildi. AFAD Mobil Koordinasyon TIR'ı, mobil baz istasyonları ve Kızılay ikram araçları bölgeye sevk edildi. Yangın, Döşemealtı ilçesi sınırına kadar ulaştı. Döşemealtı’na bağlı Kızıllı ve Ilıca mahallelerinde jandarma evlerin tahliyesi için uyarı anonsları yaptı. Bölgede TOMA'lar yerleştirildi, güvenlik önlemleri artırıldı ve yangın bölgesine giriş çıkışlar kapatıldı. Aksu Belediyesi hayvan barınağını tedbir amaçlı boşalttı.

Devlet Su İşleri'ne ait iş makineleri, yangının yayılmasını önlemek için ormanda yollar açtı. Dumandan etkilenen orman işçilerine sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti. Yangın bölgesinden rüzgarla taşınan küller Antalya kent merkezine düştü. Antalya milletvekilleri İbrahim Ethem Taş, Aykut Kaya, Aliye Coşar ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz yangın sahasında inceleme yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, rüzgarın etkisiyle yangının hızla büyüdüğünü belirterek, yeni alınan plakasız itfaiye araçlarının da sahada kullanıldığını ifade etti. AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara tüm ekip ve araçlarla destek verildiği aktarıldı.

Yangını söndürme çalışmalarında 3 uçak, 9 helikopter, 165 arazöz, 7 TOMA, 25 iş makinesi ve 110 araç görev yapıyor. Orman Bölge Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, AFAD, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, jandarma, sağlık ekipleri, üniversiteler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından toplam bin 16 personel yangınla mücadelede yer alıyor.

Yangın Karaöz Mahallesi’nden yaklaşık 10 kilometre ilerleyerek Topallı Mahallesi’ne ulaştı. Gece boyunca karadan müdahale sürerken, sabah saatleriyle birlikte havadan söndürme çalışmaları başladı. Saatte 30 kilometreye ulaşan rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Yangın nedeniyle kentte duman bulutu oluştu. Hava sıcaklığı 25 derece, nem oranı ise yüzde 30 olarak ölçüldü.

Antalya Valiliği, 254 evden toplam 720 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Karaöz Mahallesi’nde 10 hane, Yumuk Mahallesi’nde 29 hane ve 18 ahır, Kepez ilçesi Çamlıca Mahallesi’nde 175 hane tahliye edildi. Yeşilkaraman Mahallesi’nde tahliye çalışmaları sürüyor. Kepez Belediyesi hayvan tahliyelerine devam ediyor. Mobil iletişimde yaşanan kesintiler nedeniyle bölgeye mobil baz istasyonları yerleştirildi. Elektrik kesintisi nedeniyle 2 bin 97 abonenin etkilendiği bildirildi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, gece saatlerinde yangın bölgesinde incelemelerde bulunduğunu belirterek, yangının enerjisinin düştüğünü ve birkaç saat içinde kontrol altına alınmasının beklendiğini ifade etti.


KaynakHaber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI