4 Eylül 2026, Cuma | 20:21:32


İzmir'deki elektrik akımı davasında adli kontrol tedbirleri kaldırıldı
Tarih: 04-09-2026 17:52:10 Güncelleme: 04-09-2026 17:52:10 + -


İzmir'de sağanak sırasında elektrik akımına kapılan iki kişinin ölümüyle ilgili davada, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verildi. Duruşma 9 Ekim'e ertelendi.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 04-09-2026 17:52

İzmir'deki elektrik akımı davasında adli kontrol tedbirleri kaldırıldı

İzmir'de sağanak sırasında sokakta elektrik akımına kapılan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz'in hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın istinaf incelemesine devam edildi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesindeki duruşmaya bazı sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada İTÜ ve ODTÜ'den uzman öğretim üyelerinden oluşan 5 kişilik bilirkişi heyetinin üçüncü raporu ele alındı. Sanıklar ve avukatları, rapordaki lehlerine olan değerlendirmeleri kabul ederken, aleyhlerine olanları reddederek beraat talebinde bulundu. Bazı sanıklar raporda eksiklikler olduğunu belirterek yeni bilirkişi raporu talep etti ve adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi.

Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı, bilirkişi raporundaki aleyhe değerlendirmeleri kabul etmediklerini belirtti. Cumhuriyet savcısı ise sanık müdafilerine rapora karşı beyanda bulunmaları için süre verilmesini ve adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına ve taraflara ek süre verilmesine karar verdi. Duruşma 9 Ekim'e ertelendi.

Üçüncü bilirkişi raporunda, 2015-2024 yılları arasında altyapı, yapım, kontrol ve müdahale süreçlerindeki eksikliklerin kazaya neden olduğu belirtildi. Elektrik kablosunun yeterli derinlikte ve mekanik koruma olmadan döşendiği, arıza onarımında riskin kalıcı olarak giderilmediği kaydedildi. Bazı sanıklar "asli-ağır kusurlu" olarak değerlendirildi, diğerleri farklı derecelerde kusur sahibi bulundu, bazılarına ise kusur atfedilmedi.

Olay, 12 Temmuz 2024'te Konak ilçesinde sağanak sırasında suyla dolan yolda geçen Özge Ceren Deniz ile ona yardım eden İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle gerçekleşmişti. 42 kişi hakkında taksirle öldürme suçundan dava açılmış, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi 30 sanığa hapis cezası vermiş, 9 sanığı beraat ettirmişti. İstinaf mahkemesi bazı sanıklar için yeniden yargılama kararı vermişti.


KaynakHaber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI