7 Eylül 2026, Pazartesi | 17:19:27


Ahmet ve Hülya Gökçek Ankara Adliyesinde ifade verdi
Tarih: 07-09-2026 14:52:03 Güncelleme: 07-09-2026 14:52:03 + -


Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek ile gelini Hülya Gökçek, yurt dışına kayıt dışı para aktarımı iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Ankara Adliyesi'nde ifade verdi. Melih Gökçek ise önceki ifadeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 07-09-2026 14:52

Ahmet ve Hülya Gökçek Ankara Adliyesinde ifade verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışındaki şirketlere kayıt dışı para aktarıldığı iddiaları üzerine eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ailesine yönelik re’sen başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Geçen hafta şüpheli sıfatıyla ifade veren Melih Gökçek’in ardından oğlu Ahmet Gökçek ile gelini Hülya Gökçek de aynı soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Ahmet ve Hülya Gökçek, şüpheli olarak ifade vermek üzere Ankara Adliyesi’ne geldi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında Melih Gökçek’in ifadesinin alındığı, Ahmet Gökçek ve Hülya Gökçek’in de şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmak üzere hazır bulundurulacağı bildirildi.

Melih Gökçek, geçtiğimiz Cuma günü yaklaşık iki saat süren ifadesinin ardından adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasının ardından gerekli açıklamaları yapacağını belirten Gökçek, şahsı adına herhangi bir endişesinin olmadığını ifade etti.

Gökçek, belediye başkanlığı döneminde çeşitli soruşturmalara tabi tutulduğunu belirterek, 1994-2003 yılları arasındaki muhalefet döneminde yaklaşık 500 soruşturma ve inceleme geçirdiğini ve bunların tamamından takipsizlik kararı çıktığını söyledi. AK Parti ve Refah Partisi dönemlerinde de yaklaşık 100 soruşturma ve inceleme yaşadığını, bu süreçte de herhangi bir sonuç çıkmadığını aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş döneminde ise 25 inceleme ve soruşturma geçirildiğini belirten Gökçek, bunların 21’inin sonuçlandığını, 4 dosyanın ise henüz kendisine ulaşmadığını söyledi. Gökçek, Yavaş’ın ifade vermediği yönündeki iddialarını yalanlayarak, tüm soruşturmalarda ifadelerinin alındığını ve sonuçların lehine çıktığını ifade etti.

Son olarak, adalet kararını beklediğini ve kararın ardından kamuoyuna geniş açıklamalar yapacağını belirten Melih Gökçek, televizyonlarda çekinmeden konuşacağını söyledi.


KaynakHaber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI