4 Eylül 2026, Cuma | 18:56:51


Silivri açıklarında kayıp 10 mürettebat için arama çalışmaları sürüyor
Tarih: 04-09-2026 16:22:04 Güncelleme: 04-09-2026 16:22:04 + -


Silivri açıklarında batan Tuğberk İmamoğlu gemisindeki 10 kayıp mürettebat için arama çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor. Kayıp filikaya ilişkin umutlar sürerken, aileler iyi haber bekliyor.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 04-09-2026 16:22

Silivri açıklarında kayıp 10 mürettebat için arama çalışmaları sürüyor

Marmara Denizi Silivri açıklarında iki Türk bayraklı ticari geminin çarpışması sonucu batan Tuğberk İmamoğlu gemisindeki 10 kayıp mürettebat için arama kurtarma çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor.

İskenderun Limanı’ndan Karadeniz Ereğli’ye seyir halinde olan gemi, önceki gün saat 03.00 civarında başka bir ticari gemiyle çarpışmasının ardından battı. Mürettebattan henüz haber alınamadı.

Geminin aşçısı Abdülbaki Mirzaoğlu’nun kardeşi Hasan Mirzaoğlu, arama çalışmalarının 24 saat sürdüğünü ve umutlarını koruduklarını belirtti. Mirzaoğlu, kayıp bir filikanın olduğunu ve bunun bulunması halinde mürettebatın canlı kurtarılabileceğine inandıklarını söyledi.

Abdülbaki Mirzaoğlu’nun oğlu Mahsum Mirzaoğlu, kazayı televizyondan öğrendiğini, babasıyla bir gün önce görüştüğünü ve olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını aktardı. Mahsum Mirzaoğlu, filikanın kayıp olmasına dikkat çekerek umutlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kayıp mürettebattan Nidai Duman’ın kızı Süreyya Keleş ise babasıyla kazadan önce son kez konuştuğunu, herhangi bir sorun olmadığını ve telefonunun genellikle kapalı olduğunu ancak İstanbul’da olduğu için açık olacağını söyledi. Kaza haberini annesinden aldığını ve gemi şirketinden net bilgi alamadıklarını dile getirdi.


KaynakHaber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI