29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, gazeteci Şükran Soner'in vefatı üzerine taziye mesajı yayımladı. Sarıhan, Soner'in insan hakları savunucusu olduğunu belirtti.
Gazetemiz yazarı ve emek mücadelesinin önemli isimlerinden Şükran Soner yaşamını yitirdi. Vefatının ardından gazeteciler, sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütleri taziye mesajları yayımladı.
29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Soner için bir açıklama yaptı. Sarıhan, Soner'in 1966 yılından itibaren Cumhuriyet Gazetesi ailesinde kalemiyle aydınlatıcı bir rol üstlendiğini söyledi. İşçi ve emekçilerin yanında yılmaz bir hak savunucusu olduğunu ifade etti.
Sarıhan, Soner'in sadece yazarak değil, örgütlü mücadelede de sorumluluklar üstlendiğini belirtti. İnsan hakları, özellikle kadın hakları alanında önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Muhabirlikten köşe yazarlığına kadar sesini yükseltmeden, cesur ve olgun bir duruş sergilediğini vurguladı. Sarıhan, Soner'i bir aydınlanma simgesi olarak hatırlayacaklarını ve Cumhuriyet Gazetesi ailesi ile halkın başının sağ olmasını diledi.
KaynakHaber Merkezi1okunma