8 Eylül 2026, Salı | 13:15:01


İsrail Meclisi seçimlerinde Yashar Partisi önde görünüyor
Tarih: 08-09-2026 10:52:04 Güncelleme: 08-09-2026 10:52:04 + -


Midgam Enstitüsü'nün anketine göre, Eisenkot'un Yashar Partisi, Netanyahu'nun Likud partisinden daha fazla milletvekili kazanarak Meclis'te birinci parti konumuna yükseldi. Hükümet kurmak için koalisyon pazarlıkları bekleniyor.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 08-09-2026 10:52

İsrail Meclisi seçimlerinde Yashar Partisi önde görünüyor

Kanal 12 için Midgam Enstitüsü tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, Eisenkot'un Yashar Partisi, Netanyahu liderliğindeki Likud partisinden dört milletvekili fazla alarak İsrail Meclisi'nde en büyük parti konumuna geldi.

Bir önceki ankete kıyasla bir sandalye daha kazanan Yashar Partisi, 120 sandalyeli Meclis'te 25 milletvekiliyle birinci parti olurken, Likud 21 milletvekiliyle ikinci parti olarak kaldı. Eski Başbakan Naftali Bennett'in "Birlikte" listesi 13 sandalye elde etti.

Mevcut iktidar bloğu 52 milletvekiline ulaşırken, Eisenkot'un bloğu 55 milletvekili sayısına ulaştı. Arap Ortak Listesi 7, Raam Partisi ise 4 milletvekili ile toplamda Arap partileri 11 sandalye aldı.

Ankete katılanların yüzde 42'si Eisenkot'un başbakan olmasını tercih ederken, Netanyahu'yu tercih edenlerin oranı yüzde 35 olarak kaydedildi.

İsrail seçim sistemine göre hükümetin kurulabilmesi için Meclis'te en az 61 milletvekilinin desteği gerekiyor. Kamuoyu yoklamaları, karmaşık koalisyon görüşmelerinin ve pazarlıkların yapılacağını gösteriyor.


KaynakHaber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI