3 Eylül 2026, Perşembe | 17:35:44


Sezgin Tanrıkulu'ndan Kulp'taki ipek kozası üreticilerine destek çağrısı
Tarih: 02-09-2026 18:07:42 Güncelleme: 02-09-2026 18:07:42 + -


YENİ Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye koza üretiminin yüzde 70'inin yapıldığı Kulp'ta üreticilere destek çağrısında bulundu. Yaklaşık bin ailenin geçim kaynağı olan sektörün gelişmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı ve kurumların desteği gerektiğini belirtti.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 02-09-2026 18:07

Sezgin Tanrıkulu'ndan Kulp'taki ipek kozası üreticilerine destek çağrısı

YENİ Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, koza ve ham ipek iplik üretiminin merkezi Kulp ilçesine bağlı Ağaçlı köyünü ziyaret etti. Üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Tanrıkulu, Türkiye’deki koza üretiminin büyük bölümünün Kulp ve bağlı köylerinde yapıldığını ifade etti.

Tanrıkulu, Türkiye’de sadece Diyarbakır Kulp ve Bursa’da olmak üzere iki kooperatif birliği bulunduğunu hatırlatarak, Kulp bölgesinin koza üretiminde Türkiye genelinde yaklaşık yüzde 70 paya sahip olduğunu aktardı. Yaklaşık bin ailenin bu faaliyetlerden ekonomik gelir sağladığını kaydetti.

Çin ve Hindistan gibi ülkelerle maliyet açısından rekabetin zor olduğunu belirten Tanrıkulu, Kulp’taki üretimin doğal ve organik olduğunu vurguladı. Bu nedenle kültürel mirasın bir parçası olan üretimin korunması ve geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Tanrıkulu, kooperatifin tek başına bu süreci sürdüremeyeceğini ifade etti.

Üretimin büyütülmesi ve pazar ağının genişletilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı, ilgili kurumlar ve Kalkınma Ajansı’na çağrıda bulunan Tanrıkulu, Kulp’taki geleneksel ürünlerin tüm Türkiye’ye ulaştırılması ve üreticilerin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Bu üretimi bugüne kadar yaşatanlara teşekkür etti ve yaşatmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.


KaynakHaber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI