3 Eylül 2026, Perşembe | 11:53:50


Trabzonspor, golcü Franculino Dju ile anlaştı
Tarih: 03-09-2026 09:52:06 Güncelleme: 03-09-2026 09:52:06 + -


Trabzonspor, Danimarka ekibi FC Midtjylland'dan santrfor Franculino Dju'yu transfer etti. 2004 doğumlu oyuncu, genç yaşına rağmen önemli gol performansları sergiledi.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 03-09-2026 09:52

Trabzonspor, golcü Franculino Dju ile anlaştı

Trabzonspor, UEFA kadro bildiriminin son saatlerinde Danimarka takımı FC Midtjylland'da forma giyen Franculino Dju'yu kadrosuna kattı.

Franculino Gluda Djú, 28 Haziran 2004 tarihinde Gine-Bissau'nun başkenti Bissau'da doğdu. Santrfor olarak görev yapan oyuncu, milli takımda da forma giymektedir.

Dju, Portekiz'de büyüdü ve futbol kariyerine Olivais e Moscavide kulübünde başladı. 2019 yılında Benfica altyapısına transfer oldu. 10 Eylül 2022'de Benfica U23 takımının Mafra U23 karşısında aldığı 3-0'lık galibiyette gol kaydetti. Bu maçı izleyen FC Midtjylland sportif direktör yardımcısı Ove Pedersen, Dju'dan etkilendi.

2023 yılının Şubat ayında Midtjylland, Dju'nun sezon sonunda Benfica ile olan sözleşmesinin bitmesinin ardından takıma katılacağını açıkladı. 2023-24 sezonunda Danimarka Süper Ligi'nde 17 gol atan oyuncu, aynı sezon takımının lig şampiyonu olmasına katkı sağladı. Ayrıca Avrupa futbolunda o sezon en çok gol atan genç oyuncu oldu.

Ağustos 2025'te Suudi Arabistan'dan gelen yaklaşık 30 milyon Euro'luk teklif Midtjylland tarafından reddedildi. 2025-26 sezonunun ilk yarısında 17 lig maçında 16 gol kaydeden Dju, ligin en golcü oyuncusu konumundaydı. Ancak tatilden önceki son maçta ameliyat gerektiren bir sakatlık yaşadı ve Mart ayına kadar sahalardan uzak kaldı.


KaynakHaber Merkezi3okunma

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI