TEKNOFEST Mavi Vatan'da 37 deniz platformu sergileniyor. SAT ve SAS komandolarının gösterileri ilgi gördü. Ziyaretçiler TCG Anadolu ve diğer gemileri yakından inceleme fırsatı buldu.
Türkiye'nin denizlerdeki kabiliyetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliğinde 37 farklı donanma unsuru ve deniz platformu yer alıyor. Ziyaretçiler TCG Anadolu, TCG Barbaros, TCG Salihreis, TCG Turgutreis, TCG Kemalreis, TCG Derya, TCG Tufan, TCG Akçay, TCG Alemdar, TCG İstanbul, TCG Oruçreis, TCG Burgazada, TCG İmbat, TCG Amasra, TCG Sancaktar ve TCG Kalkan'ın yanı sıra tarihi TCG Savarona ve Müze Gemi Yavuz'u da görebiliyor.
Festivalde SAT ve SAS komandoları çeşitli kurtarma senaryolarını canlandırarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığının operasyonel kabiliyetini sergiledi. Gösteriler izleyicilerden alkış aldı. Mustafa Arslan, kendi teknolojimizle yapılanları hayranlıkla izlediğini ve gurur duyduğunu söyledi. İlayda Çiftçi ise etkinlikten mutlu olduğunu belirtti.
Etkinliği izleyen çocuklar da komandoların gösterisinden etkilendi. Arslan Kerem Bülbül, etkinliği ziyaret edenlere gösteriyi önerdi. Sait Erdem Gençer ise gösteriyi heyecan verici bulduğunu ifade etti.
TEKNOFEST Mavi Vatan'da Türkiye'nin bağımsız savunma sanayisini yansıtan yerli ve milli teknoloji ürünleri sergileniyor. Her yaştan ziyaretçi platformları inceleyip fotoğraf çektiriyor.
Kocaeli'de Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen etkinlikte, çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu da ziyaretçilere açıldı. Gemi büyük ilgi gördü. Burcu Zeybek, etkinliğin Gölcük'e ev sahipliği yapmasından gurur duyduğunu söyledi. Özcan Zeybek, geminin büyüklüğünden etkilendiğini dile getirdi.
Mustafa Karanfil, Bayraktar TB3, Kızılelma ve milli helikopterleri görme fırsatı bulduklarını belirtti. Esra ve Yunus Emre İpek çifti ise geminin etkileyici olduğunu ve ziyaretçilerin memnun kaldığını aktardı.
KaynakHaber Merkezi3okunma