2 Eylül 2026, Çarsamba | 11:31:36


Rusya, Telegram ve Google'a yasaklı içerikler nedeniyle para cezası verdi
Tarih: 02-09-2026 09:22:09 Güncelleme: 02-09-2026 09:22:09 + -


Rusya'da Taganskiy Bölge Mahkemesi, yasaklı içerikleri kaldırmadıkları gerekçesiyle Telegram ve Google'a toplam 26 milyon ruble para cezası kesti. Telegram 18.4 milyon, Google ise 7.6 milyon ruble ceza ödeyecek.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 02-09-2026 09:22

Rusya, Telegram ve Google'a yasaklı içerikler nedeniyle para cezası verdi

Rusya'da yabancı teknoloji şirketlerine yönelik yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. Moskova'daki Taganskiy Bölge Mahkemesi, yasaklı içerikleri kaldırmadıkları gerekçesiyle Telegram ve Google hakkında açılan davaları karara bağladı.

Mahkeme, yasaklı içeriklerin platformlardan kaldırılmaması nedeniyle Telegram ve Google'a toplam 26 milyon ruble (yaklaşık 313 bin dolar) para cezası verdi. Telegram 18.4 milyon, Google ise 7.6 milyon ruble ceza ödeyecek.

Daha önce de Rusya, Instagram, YouTube, X ve TikTok gibi yabancı internet platformlarına yasaklı içeriklerin kaldırılmaması ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilmemesi nedeniyle para cezaları uygulamıştı. Ülkede Telegram’a erişim engeli de bulunuyor.


KaynakHaber Merkezi3okunma

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI