6 Eylül 2026, Pazar | 15:48:38


Bakan Kurum, Antalya'daki COP31 hazırlıklarını yerinde inceledi
Tarih: 06-09-2026 13:22:02 Güncelleme: 06-09-2026 13:22:02 + -


Türkiye'nin ev sahipliğinde Kasım ayında Antalya'da düzenlenecek COP31 için hazırlıklar devam ediyor. Bakan Kurum, EXPO Alanı'nda incelemelerde bulunup yetkililerle koordinasyon toplantısı yaptı.

Paylas Facebook Twitter WhatsApp Telegram E-posta Tarih: 06-09-2026 13:22

Bakan Kurum, Antalya'daki COP31 hazırlıklarını yerinde inceledi

Türkiye'nin ev sahipliğinde 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek COP31 kapsamında hazırlık çalışmaları sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, COP31 Alanı ve Oteller Bölgesi Yolları Açılış Töreni için Antalya'ya gitti. Programının ardından EXPO Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Bakanlık koordinasyonunda devam eden hazırlıklar, kurumlar arası işbirliği, ulaşım, lojistik ve teknik altyapı konularında bilgi alan Kurum, yetkililerle koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Ayrıca devam eden inşaat çalışmalarını yerinde gördü ve EXPO Alanı'na ağaç dikti.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İklim diplomasisinin kalbi Antalya'da atacak. Dünyayı ağırlayacağımız COP31 alanında çalışmaları inceledik." ifadelerine yer verdi.

COP31 oturumları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Bakan Kurum'un başkanlığında düzenlenecek. Türkiye, bu toplantılarda söylemlerin eyleme dönüşeceği, ülkelerin harekete geçmesini sağlayacak "uygulama COP'u" hedefini ön plana çıkarıyor.

Diyalog, uzlaşı ve aksiyon amaçlarıyla planlanan COP31'de 190'dan fazla ülkenin lideri iklim krizine yönelik taahhütlerini, politikalarını ve çözüm önerilerini Antalya'da tartışacak.


KaynakHaber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI